Seniorenorkest speelt in De Kansenfabriek

Seniorenorkest speelt in De Kansenfabriek

Seniorenorkest De Langstraat en Omstreken speelt donderdagmiddag 20 september in het Grand Café van De Kansenfabriek. De eerste klanken klinken om 15:00 uur en de toegang is gratis.

Het orkest is 1 september 2006 in Kaatsheuvel opgericht. De leden zijn in het algemeen oud-muzikanten van de ter ziele gegane muziekverenigingen uit Kaatsheuvel, aangevuld met diverse muzikanten uit de regio. Dirigent van het orkest is Nico Haneveld uit Oisterwijk. Hij is tevens degene die nauw betrokken is geweest bij de oprichting van harmonie Kaatsheuvel. Deze harmonie is ontstaan uit de restanten van een drietal muziekverenigingen uit Kaatsheuvel: Euphonia, Apollo en St. Jan.

Het seniorenorkest treedt regelmatig op voor bewoners van Zorgcentra, de Zonnebloem en KBO's. Ook staan er ieder seizoen weer uitwisselingsconcerten met andere seniorenorkesten en uitvoeringen in samenwerking met plaatselijke zangverenigingen op het programma.

Het repertoire van het orkest bestaat deels uit marsmuziek, die door harmonieorkesten in het verleden veel gespeeld zijn, maar nu zelden meer uitgevoerd worden. Daarnaast speelt het orkest gezellig in het gehoor liggende evergreens, Oostenrijkse muziek en dansmuziek zoals foxtrots, walsen, tango’s en de charlestons.

Het seniorenorkest telt momenteel dertig leden en is tevens op zoek naar nieuwe muzikanten. Wie (oud-)muzikant is en nog steeds een instrument bezit en bespeelt, is van harte uitgenodigd eens kennis komen maken; het optreden in De Kansenfabriek is daartoe een prima gelegenheid. Er wordt wekelijks gerepeteerd in de Gildenbond te Kaatsheuvel, op vrijdag van 10 uur tot 12 uur.

Tip: op donderdagavond serveert de keukenbrigade van De Kansenfabriek wekelijks een driegangendiner waarvan de drie gerechten ook los van elkaar te bestellen zijn. Wie na het optreden mee wil eten, kan nu al reserveren!

Burendag

Zaterdag 22 september doet de Kansenfabriek samen met Contour de Twern en het RIBW mee aan Burendag. Tussen 10 en 14 uur is er een programma met koffie, spelletjes, een wandeling door Baardwijk en een gratis lunch. Opgeven voor de Burendag kan tot 19 september via receptie@balade.nl of gewoon aan de balie van de Kansenfabriek.

180912 foto seniorenorkest a
Meer nieuws
Bestellijst de kansenfabriek week 18 2024
Bestellijst De Kansenfabriek week 18-2024Klik op deze link voor de bestellijst van week 18-2024
Lees meer »
To do april 2024
TO DO APRIL 2024Naast de vaste, wekelijkse activiteiten zijn er ook meerdere extra activiteiten en bijeenkomsten in februari in BaLaDe / De Kansenfabriek. Klik hier voor een overzicht.
Lees meer »
12 uurtje
12-uurtje12-uurtjes De Kansenfabriek 2024 Slechts € 6,50 p.p. 12.00 uur tot 14.00 uur Tomatensoep, snee desembrood met omelet, snee desembrood met kroket, salade Reserveren verplicht Onderstaand een overzicht van de data (laatste zondag van de maand) ...
Lees meer »