Dag van de mantelzorg

Mantelzorgers goed verzorgd!


Afgelopen vrijdag werd er in BaLaDe ‘De Dag van de Mantelzorg’ gehouden waarbij de rollen werden omgedraaid en de mantelzorgers in het zonnetje werden gezet. Het was een initiatief van ContourdeTwern in samenwerking met de Gemeente Waalwijk.

De mantelzorgers konden zich lekker laten verwennen bij de verschillende activiteiten, die speciaal voor ze geörganiseerd waren. Zo kon je je laten verrassen door een handlezing, of je nagels laten verzorgen bij een manicure. Voor de mannen was er speciaal een barbier aanwezig die de mannen van een complete scheer- en knipbeurt liet genieten. De mannen werden ook geharst. Na het aanbrengen van de hars werd er hevig geblazen, omdat deze natuurlijk warm was. Stralend en gladgeschoren haalt één van de deelnemers een drankje bij de bar: “Het is ongelofelijk hoe glad mijn gezicht nu is en het deed helemaal geen zeer!”
Naast de drankjes werden er ook verschillende mooie hapjes en andere lekkernijen voor de mantelzorgers geserveerd door de Kansenfabriek. “Het is zó leuk; we voelen ons echt verwend!”, aldus een groepje mantelzorgers.

In Nederland zijn er 3,7 miljoen mantelzorgers. Een mantelzorger verzorgt onbetaalde hulp aan bijv. een familielid, vriend of kennis. Om de waardering voor deze mantelzorgers uit te kunnen spreken wordt er in Nederland op meer dan 200 locaties jaarlijks een ‘Dag van de Mantelzorg’ gehouden. Dit is altijd op 10 november. “Ook in de gemeente Waalwijk zijn er veel mantelzorgers die tijd en energie steken in de zorg voor anderen. Daarom willen wij de mantelzorgers graag in het zonnetje zetten.”, meent de gemeente Waalwijk.

Door: Marijke Notenboom

171115 foto mantelzorgdag2
Meer nieuws
Dinsdag en donderdagavondmenus mei 2024
Dinsdag- en donderdagavondmenu's mei 2024Klik op deze link voor een overzicht van de dinsdag- en donderdagavonddiners à €6,50 in MEI 2024 in De Kansenfabriek.
Lees meer »
Bestellijst de kansenfabriek week 19 2024
Bestellijst De Kansenfabriek week 19-2024Klik op deze link voor de bestellijst van week 19-2024
Lees meer »
12 uurtje
12-uurtje12-uurtjes De Kansenfabriek 2024 Slechts € 6,50 p.p. 12.00 uur tot 14.00 uur Tomatensoep, snee desembrood met omelet, snee desembrood met kroket, salade Reserveren verplicht Onderstaand een overzicht van de data (laatste zondag van de maand) ...
Lees meer »