Digicafé in BaLaDe

Digicafé in BaLaDe

Met een beetje onzeker gevoel stapte ik vorige week dinsdagavond een half uur na aanvang het Digi café van BaLaDe binnen. Zoals in de krant stond, is het opgezet om mensen hulp te bieden bij alle vragen over het gebruik van computer, internet, tablet, apps, smartphone, laptop en veilig werken op de PC. In de krant stond ook dat het over cookies zou gaan. Helaas was dat onderwerp al afgehandeld toen ik aanschoof en daarna ging het over antivirus, sneltoetsen, tweede scherm en verschillende browsers. Alles aan de hand van vragen vanuit de bezoekers.
Er waren ongeveer 14 mensen van verschillende leeftijden. Ik hoorde iemand zeggen "ik kan alleen de aan/uit knop goed bedienen," maar er waren ook mensen die al veel konden. Er viel behoorlijk bij te leren was mijn ontdekking. Op het laatst ging begeleidster Petra Overbeek nog even in op de cookies en hoe daar mee om te gaan. Alles staat en valt natuurlijk bij zelf doen en uitzoeken. Op het programma staat voor volgende keren "phishing, nepnieuws en het belang van updaten van de computer." "Daar wil je meer van weten, toch?" Je kunt ook je laptop meenemen en dan kun je samen nog even praktisch de tips en trucs uitproberen. Hulp voor aanmaken van een account en instellingen van apparatuur controleren, kan allemaal in het café.
Mooie gelegenheid om eens een en ander op te frissen en nieuwe dingen te horen. Nog even kennis gemaakt met de bibliotheekafgevaardigde Emily. Zij vertelde wat er allemaal nog meer gedaan werd op digitaal gebied in de bibliotheken. Daar is het een en ander bijgekomen sinds ik het niet meer bijgehouden heb. Volgende keer ga ik weer. Elke tweede dinsdag van de maand, gelijk met het Repaircafe van 19.30 tot 21.00 uur. Als ik daar iets voor heb, heb ik twee vliegen in een klap.

Saskia van Vliet-Roorda

170920 digicafe
Meer nieuws
Dinsdag en donderdagavondmenus mei 2024
Dinsdag- en donderdagavondmenu's mei 2024Klik op deze link voor een overzicht van de dinsdag- en donderdagavonddiners à €6,50 in MEI 2024 in De Kansenfabriek.
Lees meer »
Bestellijst de kansenfabriek week 19 2024
Bestellijst De Kansenfabriek week 19-2024Klik op deze link voor de bestellijst van week 19-2024
Lees meer »
12 uurtje
12-uurtje12-uurtjes De Kansenfabriek 2024 Slechts € 6,50 p.p. 12.00 uur tot 14.00 uur Tomatensoep, snee desembrood met omelet, snee desembrood met kroket, salade Reserveren verplicht Onderstaand een overzicht van de data (laatste zondag van de maand) ...
Lees meer »