Stichting Gratis Rechtshulp in Waalwijk van start

Vanaf 10 november 2016 zullen studenten rechtsgeleerdheid onder begeleiding van een jurist of advocaat elke donderdagavond van 18.00 uur tot 21.00 uur tijdens het inloopspreekuur op de 1e verdiepging van het gebouw BaLaDe gelegen aan Balade 1 te Waalwijk hulpbehoevenden rechtsbijstand verlenen.

Stichting Gratis Rechtshulp is opgericht door Laura Rivas die zelf ook Rechten studeert. Laura Rivas wil graag aan iedereen in Waalwijk en omgeving, die te maken heeft met juridische problemen op de meest voorkomende rechtsgebieden, kosteloos rechtsbijstand verlenen. De stichting bestaat dan ook voornamelijk uit studenten rechtsgeleerdheid studerend aan Tilburg University die hulpbehoevenden rechtsbijstand verlenen en uit rechtshulpverleners zoals juristen en advocaten die op vrijwillige basis de studenten begeleiden. Tijdens het spreekuur is altijd n van de rechtshulpverleners aanwezig.

En van de studenten die als vrijwilliger werkzaam is voor de stichting, is Enna Lujinovic. Enna studeert Rechten aan de Tilburg University en daarnaast is zij onder meer voorzitter van de partnership commissie van Student Tilburg Amnesty International.
Enna is erg enthousiast over de stichting en zegt dat het een mooie gelegenheid is om de, tijdens haar studie Rechten, opgedane kennis in de praktijk toe te passen en zo nog meer kennis op te doen. Je houdt je namelijk bezig met problemen op verschillende rechtsgebieden waardoor het bieden van rechtsbijstand nog uitdagender wordt. De stichting is volgens Enna een geweldig initiatief en biedt met name hulpbehoevenden, die zich geen dure advocaat kunnen veroorloven, de mogelijkheid toch rechtskundige bijstand te krijgen.
De meest voorkomende juridische problemen en zaken waarbij de stichting u rechtsbijstand kan bieden zijn onder meer: arbeidsgeschillen, huurgeschillen, consumentenkoop (overeenkomsten, ook via internet), strafzaken, echtscheidingen/alimentatie/omgangsregelingen en geschillen met of klachten over overheden en instanties zoals het UWV, de belastingdienst, DUO, de gemeente en politie.

Mocht u een juridisch probleem hebben dan bent u elke donderdagavond van harte welkom tijdens het inloopspreekuur van 18.00 uur tot 21.00 uur. U kunt ons ook bezoeken op onze website www.gratisrechtshulp.net
Indien u geen tijd heeft om op ons inloopspreekuur te komen kunt u uw juridische vraag ten alle tijden per e-mail sturen naar advies@gratisrechtshulp.net zodat wij daarna zo spoedig mogelijk deze zullen beantwoorden.
Meer nieuws
Optreden dn daan op vrijdag 12 juli
Optreden D'n Daan op vrijdag 12 juli“Muziek is een feest”, zegt zanger Daniël, ook wel bekend als ‘D’n Daan, De Nachtegaal van Zanddonk’. Veel mensen kennen hem ook als een van de gewaardeerde medewerkers van De Kansenfabriek. Vrijdag 12 juli geeft hij daar zijn eerste ...
Lees meer »
Neem vader mee uit lunchen op vaderdag
Neem vader mee uit lunchen op Vaderdag!De Kansenfabriek biedt zoons en dochters een unieke kans: op Vaderdag, zondag 16 juni, staat er in het grand café een extra twaalfuurtje geagendeerd voor wie zijn of haar vader mee wil nemen naar een gezellige en bovendien uiterst betaalbare lunch. ...
Lees meer »
Lezing nol kleijngeld heemkundekring erstelinghe op 17 juni as
Lezing Nol Kleijngeld Heemkundekring Erstelinghe op 17 juni a.s.Maandag 17 juni 2019 verzorgt historicus én burgemeester van Waalwijk Nol Kleijngeld voor Heemkundekring de Erstelinghe een lezing in De Kansenfabriek. Hij behandelt dan een gebeurtenis die de geschiedenis van Waalwijk mede getekend heeft. Hard ...
Lees meer »