Stichting Gratis Rechtshulp in Waalwijk van start

Vanaf 10 november 2016 zullen studenten rechtsgeleerdheid onder begeleiding van een jurist of advocaat elke donderdagavond van 18.00 uur tot 21.00 uur tijdens het inloopspreekuur op de 1e verdiepging van het gebouw BaLaDe gelegen aan Balade 1 te Waalwijk hulpbehoevenden rechtsbijstand verlenen.

Stichting Gratis Rechtshulp is opgericht door Laura Rivas die zelf ook Rechten studeert. Laura Rivas wil graag aan iedereen in Waalwijk en omgeving, die te maken heeft met juridische problemen op de meest voorkomende rechtsgebieden, kosteloos rechtsbijstand verlenen. De stichting bestaat dan ook voornamelijk uit studenten rechtsgeleerdheid studerend aan Tilburg University die hulpbehoevenden rechtsbijstand verlenen en uit rechtshulpverleners zoals juristen en advocaten die op vrijwillige basis de studenten begeleiden. Tijdens het spreekuur is altijd één van de rechtshulpverleners aanwezig.

Eén van de studenten die als vrijwilliger werkzaam is voor de stichting, is Enna Lujinovic. Enna studeert Rechten aan de Tilburg University en daarnaast is zij onder meer voorzitter van de partnership commissie van ‘Student Tilburg Amnesty International’.
Enna is erg enthousiast over de stichting en zegt dat het een mooie gelegenheid is om de, tijdens haar studie Rechten, opgedane kennis in de praktijk toe te passen en zo nog meer kennis op te doen. Je houdt je namelijk bezig met problemen op verschillende rechtsgebieden waardoor het bieden van rechtsbijstand nog uitdagender wordt. De stichting is volgens Enna een geweldig initiatief en biedt met name hulpbehoevenden, die zich geen dure advocaat kunnen veroorloven, de mogelijkheid toch rechtskundige bijstand te krijgen.
De meest voorkomende juridische problemen en zaken waarbij de stichting u rechtsbijstand kan bieden zijn onder meer: arbeidsgeschillen, huurgeschillen, consumentenkoop (overeenkomsten, ook via internet), strafzaken, echtscheidingen/alimentatie/omgangsregelingen en geschillen met of klachten over overheden en instanties zoals het UWV, de belastingdienst, DUO, de gemeente en politie.

Mocht u een juridisch probleem hebben dan bent u elke donderdagavond van harte welkom tijdens het inloopspreekuur van 18.00 uur tot 21.00 uur. U kunt ons ook bezoeken op onze website www.gratisrechtshulp.net
Indien u geen tijd heeft om op ons inloopspreekuur te komen kunt u uw juridische vraag ten alle tijden per e-mail sturen naar advies@gratisrechtshulp.net zodat wij daarna zo spoedig mogelijk deze zullen beantwoorden.
Meer nieuws
Belangrijk bericht rond de feestdagen
Belangrijk bericht rond de feestdagenOnze kerstdiners op 17 en 19 december zijn helemaal volgeboekt! De Kansenfabriek is van 23 december t/m 27 december gesloten. 1e Kerstdag ontbijt, € 2.00 p.p, voor iedereen die alleen is met kerst, aanmelden 0416 – 760134. Ook hier geldt, vol ...
Lees meer »
Hospice balade vrijwilligers zijn onmisbaar
Hospice Balade: Vrijwilligers zijn onmisbaar!‘Onmisbaar voor aandacht en plezier in leven bewoners’ Hospice BaLaDe zoekt nieuwe vrijwilligers die het team komen versterken. Dit high care hospice van Prisma is geen regulier hospice, maar een voorziening speciaal voor mensen met een ...
Lees meer »
Alleen met kerst kom 1e kerstdag naar het kerstontbijt
Alleen met Kerst? Kom 1e Kerstdag naar het kerstontbijt!Speciaal voor mensen die met kerst niet graag alleen zijn, verzorgt De Kansenfabriek op 1e Kerstdag een smakelijk, feestelijk en gezellig kerstontbijt. Aan de tafels zijn dan maximaal zestig plaatsen beschikbaar. Dus het verdient aanbeveling vanaf nu ...
Lees meer »